**

Κλείνει το Praktiker λόγω πτώχευσης | Δεν απειλούνται για την ώρα τα καταστήματα στην Ελλάδα

Κάντε μας like στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Τέλος εποχής για τη μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων δομικών υλικών Praktiker, η οποία ρίχνει αυλαία λόγω οικονομικών προβλημάτων.

praktikerΗ δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα του κλάδου, στη Γερμανία, έχει κηρύξει πτώχευση από τον περασμένο Ιούλιο, ωστόσο όπως όλα δείχνουν οδηγείται σε οριστικό λουκέτο.

Η Praktiker Γερμανίας διατηρούσε μέχρι πρόσφατα 131 υποκαταστήματα, ενώ απασχολούσε 5.300 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 1.780 μερικής απασχόλησης.

Το τελευταίο διάστημα έγιναν αρκετές προσπάθειες προκειμένου να βρεθούν αγοραστές, ωστόσο δεν επετεύχθη καμία συμφωνία γεγονός που οδήγησε τον όμιλο να εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

“Η αγορά αποφάσισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για ένα νέο ξεκίνημα” τονίζονταν μεταξύ άλλων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει δοθεί εντολή για ευτελιστική εκποίηση των προϊόντων που έχουν απομείνει αλλά και για σταδιακή αφαίρεση όλων των διακριτικών της επιχείρησης από τις εγκαταστάσεις. Δεν είναι λίγοι εκείμοι πάντως που αναμένουν τα οριστικά λουκέτα, προκειμένου να κάνουν κινήσεις για αγορά κτιρίων ή τμημάτων της επιχείρησης. Διαφορετική όπως φαίνεται θα είναι η εξέλιξη για τη θυγατρική της Praktiker Max Bahr, η οποία δήλωσε επίσης πτώχευση αλλά φαίνεται πως έχει βρει αγοραστές για τα 132 καταστήματα της, τα οποία θα διατηρήσουν τα εμπορικά σήματα και το προσωπικό τους.

Η τύχη πάντως των καταστημάτων της Praktiker στο εξωτερικό δεν έχει ξεκαθαρίσει, η λειτουργία των οποίων πάντως, δεν απειλείται αναφέρει το newsbomb.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας πάντως “Die Welt”, θα λειτουργούν κανονικά και μετά την εκκαθάριση της μητρικής εταιρίας θα ξεκινήσει μία ξεχωριστή διαδικασία πώλησης τους σε ενδιαφερόμενους ακόμα και από τις χώρες που εδρεύουν τα καταστήματα του εξωτερικού. Αξίζει να σημειωθεί πως οι υπάλληλοι εκτός Γερμανίας φθάνουν τους 7.000, εκ των οποίων και αρκετές εκατοντάδες στη χώρα μας.

Στον αντίποδα όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, η Praktiker Hellas παραμένει η μόνη κερδοφόρα αλυσίδα στον κλάδο της στην Ελλάδα, και μία από τις καλύτερες σε αποδόσεις στον Όμιλο Praktiker, με κύκλο εργασιών 196 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 3,5 εκατ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2012. Η εταιρεία λειτουργεί απρόσκοπτα από το 1991, έχοντας σήμερα 14 καταστήματα και ηλεκτρονικό κατάστημα που πρόσφατα αναβαθμίστηκε.

Το εκτεταμένο πλάνο δραστηριοτήτων της ελληνικής εταιρείας, ως μέλος του Ομίλου Praktiker, συνεχίζεται κανονικά, αναμένοντας ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα για το 2013.

 

 

Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

*

Zarpa.gr © 2015 All Rights Reserved

ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ | ΣΑΤΙΡΙΖΕΙ | ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ

Designed by G | K

Powered by WordPress

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien