Χανιά | Απίστευτες δολιοφθορές στο Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου | Photos + Video

χανιά-απίστευτες-δολιοφθορές-στο-κολ-100720

Απογοήτευση και απελπισία. Τα μοναδικά συναισθήματα που σε καταλαμβάνουν μπαίνοντας στο κλειστό κολυμβητήριο του Ακρωτηρίου.

Οι νέες δολιοφθορές στον χώρο, δεν μπορούν παρά να συγκλονίσουν τον κάθε Χανιώτη και τον κάθε πολίτη, πόσο μάλλον ακόμα περισσότερο έναν άνθρωπο του αθλητισμού, όπως ο Νίκος Βλαζάκης, παλιός αθλητής και προπονητής, τώρα εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αθλητισμού για τον Δήμο Χανίων.

kolimvitirio1«Ντρέπομαι γι’ αυτήν την εικόνα πραγματικά. Θα μπορούσαμε να είχαμε ένα απ’τα καλύτερα κολυμβητήρια στην Ευρώπη για το οποίο δαπανήθηκαν 6 εκ. ευρώ απ’το υστέρημα του ελληνικού λαού και βλέπετε την κατάστασή του», μας λέει, καθώς από την αφύλακτη, ριγμένη περίφραξη, μπαίνουμε στον εξωτερικό χώρο και στη συνέχεια στα ενδότερα του Πολυτεχνείου.

kolimvitirio3Ένα τμήμα της πισίνας είναι γεμάτο νερό από τη βροχή, αλλά και από τα υγρά των πυροσβεστήρων που έχουν αδειάσει οι βάνδαλοι και έχουν πετάξει μέσα στην πισίνα.

«Την τελευταία φορά που μπήκα δεν υπήρχαν οι πυροσβεστήρες μέσα στην πισίνα, δεν ήταν διαλυμένα air-condition, ούτε είχε ανοιχθεί η οροφή στα αποδυτήρια. Όλα αυτά είναι νέες δολιοφθορές και σας το λέω εγώ που έρχομαι συχνά εδώ», είναι τα λόγια του κ. Βλαζάκη.

Για τον… χαβαλέ

Μαζί κατεβαίνουμε στα υπόγεια, βλέπουμε τους ανοιγμένους πίνακες, τα σπασμένα air-condition, το εγκαταλελειμμένο υλικό. Μετά τους κλέφτες του χαλκού, στον χώρο έχουν μπει και άτομα που θέλουν να κάνουν… χαβαλέ! Δεν εξηγείται διαφορετικά οι πεταμένοι πυροσβεστήρες και το περιεχόμενό τους, αλλά και το ότι οι άγνωστοι βρήκαν χρώματα που είχαν χρησιμοποιηθεί για τις εργασίες μέσα στο κολυμβητήριο και μ’ αυτά έβαψαν τα τζάμια του κολυμβητηρίου, αλλά και τους τοίχους σε κάποια από τα εσωτερικά δωμάτια! Η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο!

kolimvitirio4Τεράστιες οι ευθύνες

Οι ευθύνες του Υπουργείου Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας, που είναι και ιδιοκτήτες του χώρου, είναι τεράστιες. Εδώ και χρόνια έχουν εγκαταλείψει το κλειστό κολυμβητήριο, ενώ θα μπορούσαν να το είχαν παραχωρήσει έτοιμο στην τοπική κοινωνία, μέσω της αυτοδιοίκησης προκειμένου τουλάχιστον να προστατευθεί.

kolimvitirio5«Μιλάμε για πραγματικό έγκλημα. Αν είχε μπει ένας συναγερμός σε συνεννόηση με το Πολυτεχνείο δίπλα που έχει φύλακες, αλλά και την αστυνομία, ώστε να τους ειδοποιεί δεν θα είχαμε αυτή την κατάσταση. Αν το είχαν δώσει στον Δήμο Χανίων το κολυμβητήριο θα μπορούσε να λειτουργήσει. Αυτή τη στιγμή πιστεύω πραγματικά, πως αν αποκατασταθεί η ζημιά που έχει γίνει ο Δήμος θα μπορέσει να το δουλέψει. Το κλειστό είναι ακόμα στη Γ.Γ.Α., που το κρατάει απαξιωμένο και σ’αυτήν την κατάσταση. Την ίδια ώρα αντιμετωπίζουμε τόσα προβλήματα με το ανοικτό κολυμβητήριο, ενώ εδώ θα μπορούσαν να αθλούνται εκατοντάδες, χιλιάδες παιδιά. Τα Χανιά, μία πόλη με τόσο αναπτυγμένο ναυταθλητισμό να μην έχουμε στην ουσία ένα κολυμβητήριο να αθληθούν τα παιδιά», δηλώνει εμφανώς στεναχωρημένος ο κ. Βλαζάκης.

kolimvitirio6Μας δείχνει την μικρή πισίνα, των 12.5 μέτρων. «Για να δώσουν ζωή στο κολυμβητήριο και να βρίσκονται εδώ καθημερινά 300 άτομα μόνο από το Ακρωτήρι θα μπορούσαν να απομονώσουν τους υπόλοιπους χώρους και να φέρνουν τον κόσμο εδώ να γίνονται μαθήματα εκμάθησης κολύμβησης, να αποκτήσει ζωή το κολυμβητήριο. Δυστυχώς βλέπετε τι γίνεται…»

Πηγή: haniotika-nea

 

2 thoughts on “Χανιά | Απίστευτες δολιοφθορές στο Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου | Photos + Video

  1. ζαρπ.ζαρπ, ζαρπ.
    Η απόλυτη ξεφτίλα….
    Το έργο-καθρέπτης για την ποιότητα των Αρχόντων του δύσμοιρου αυτού τόπου.
    ζαρπ, ζαρπ, ζαρπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook