Γελάει ο κόσμος… Με «όχι» του Γιώργου Παπανδρέου πέρασε το πολυνομοσχέδιο!

γελάει-ο-κόσμος-με-όχι-του-γιώργου-π-134087

vouli33

Με 152 «ναι» στο πρώτο άρθρο και 151 «ναι» στο δεύτερο, το οποίο καταψήφισε ο  πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, αργά τη νύχτα της Κυριακής, «πέρασε» το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης διαφοροποιήθηκε από τη «γραμμή» της Νέας Δημοκρατίας και ψήφισε «παρών» στο άρθρο 1 (εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ) για το γάλα, «ναι» στο άρθρο 2 (ανακεφαιοποίηση τραπεζών),ολοκληρωθηκε μετά από μαραθώνια συνεδρίαση γεμάτη εντάσεις η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο που θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης από το Eurogroup της Τρίτης.

Την τελευταία στιγμή το πολυνομοσχέδιο υπερψήφισαν τόσο ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχεδόν 24 ώρες μετά την παραίτησή του από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης αλλά και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής, που επίσης είχε διαφωνήσει.

Πρόταση Μομφής

Είχε προηγηθεί θύελλα αντιπαραθέσεων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέτει πρόταση μομφής κατά του Προεδρείου της Βουλής και να αποχωρεί από την αίθουσα, όταν ο πρόεδρος κ. Μεϊμαράκης εισηγήθηκε ότι δεν έπρεπε να γίνει αποδεκτή η πρόταση μομφής του κόμματος, κατά του υπουργού οικονομικών κ. Γιάννη Στυορνάρα (ΕΔΩ)

Νωρίτερα, το σύνολο σχεδόν των υπουργών που υπογράφουν το σχέδιο νόμου προχώρησαν σε κατάθεση νομοτεχνικών βελτιώσεων προκειμένου να άρουν τις ενστάσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης και να οδηγηθεί ομαλά η διαδικασία στην ψηφοφορία.

Το γάλα

Σημαντικότερη εκ των αλλαγών αυτή για το γάλα που ικανοποιεί τις ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ καθώς καθορίζει ότι η διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος δεν μπορεί να ξεπεράσει τις επτά ημέρες, σύμφωνα με τη νέα διατύπωση της επίμαχης διάταξης του πολυνομοσχεδίου, που ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Άλλες βελτιώσεις 

Άλλες νομοτεχνικές βελτιώσεις που ανακοίνωσε ο κος Χατζηδάκης, αφορούν την αναλυτική διατύπωση του ορισμού των «λογοτεχνικών βιβλίων» που διατηρούν την ενιαία τιμή βιβλίου, την μείωση σε τρεις (και όχι «τουλάχιστον τρεις») των τουριστικών περιοχών στις οποίες θα εφαρμοστεί πιλοτικά η κυριακάτικη εργασία για 52 Κυριακές το χρόνο, την κατάργηση του ερωτηματολογίου που όφειλε να καταθέσει ο διακινητής τσιμέντου προκειμένου να μην το αποθηκεύσει σε κέντρο διανομής (αντικαθίσταται με υπεύθυνη δήλωση), την κατάργηση της ηλεκτρονικής καταχώρησης απορρυπαντικών, την άρση του περιορισμού των εταιρΕιών να μην αυξάνουν την τιμή πώλησης των προϊόντων τους ενόψει του επικείμενου κώδικα δεοντολογίας που θα ρυθμίζει τα θέματα προστασίας του καταναλωτή κ.ά..

 

One thought on “Γελάει ο κόσμος… Με «όχι» του Γιώργου Παπανδρέου πέρασε το πολυνομοσχέδιο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook